Welkom op onze website waar u alles kunt lezen over het IRRESISTIBLE-project. Aarzel niet om contact op te nemen met onze coördinator Jan Apotheker bij algemene vragen over het project. Als u wilt weten welke activiteiten op dit moment plaatsvinden in uw land, ga dan naar de sectie Lokale Informatie of lees het laatste nieuws in onze blog

Het doel van het IRRESISTIBLE-project is het ontwikkelen van activiteiten die scholieren en het publiek betrekken bij Verantwoordelijk Onderzoek en Innovatie (Responsible Research and Innovation - RRI). 

Het project richt zich vooral op scholieren. Het doel van het consortium is om bewustzijn over RRI te vergroten door de inhoudelijke kennis van scholieren over onderzoek en innovatie te vergroten. De activiteiten van het project vinden zowel in de school als in science centers, musea en festivals plaats. Daarmee wordt formeel leren in de school gecombineerd met informeel leren buiten de school.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn onderwerpen die nu een rol spelen in onderzoek en innovatie. Hierdoor zal  cutting edge wetenschap geïntroduceerd worden in het schoolprogramma. De bedoeling is dat  scholieren een beter beeld krijgen van wetenschap en innovatie en daardoor mee kunnen praten over aspecten van RRI.